FAQ

Varför ska man tvätta med ultraljud?

Den största skillnaden på ultraljud och vanliga spoltvättar är att ultraljudet kommer åt överallt. Ett bra exempel på det här är när man ska göra rent ett munstycke, där det är väldigt svårt att få rent på insidan av detaljen utan ultraljudstvätten.


”Det blir inte rent trots att jag använder en ultraljudstvätt

Problemet har inte alltid att göra med den tvätt ni använder, utan det kan mycket väl ha att göra med den kemiska lösningen ni har i tvätten. Vilken tvättvätska man använder spelar väldigt stor roll i hur rena detaljerna blir. Vico besitter kunskapen om både vilken tvätt som är optimal för dem detaljer som ska göras rent men även vilken tvättvätska som är bäst för den förorening som ska bort.


När är spoltvätt optimalt?

Precis som en ultraljudstvätt så har spoltvätten ett specifikt arbetsområde. När det är flacka ytor eller grövre föroreningar som ska bort på detaljer så är ofta en spoltvätt optimal.


Kan man använda samma tvättvätska till olika material?

Det beror lite på vad det är för material. Exempelvis aluminium och andra legeringar är väldigt känsliga metaller och där behöver man en vätska som skyddar detaljen, medans ett material som rostfritt stål tål är starkare och därför kan man behandla det hårdare. Är ni osäkra vad man kan tvätta er detalj med för tvättvätska så är ni välkomna att höra av er så hjälper vi till.

Har du några frågor?