Om oss

Om Vico

Vico AB har försett den Nordiska marknaden med processutrustning sedan 1969. Vi finns i Stockholm men opererar i hela Sverige, t.ex. Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro, Linköping, Norrköping, Gävle, Sundsvall och övriga Norden.

Vi besitter idag en stor kunskap inom rengöring med både ultraljudstvätt och spoltvätt. Vi har egen tillverkning av både ultraljudstvättar och spoltvättar. Genom vår långa erfarenhet och egen tillverkning kan vi hålla en hög kvalitet och kundanpassade lösningar till ett marknadsmässigt pris.

Vår affärsidé är enkel. Vi erbjuder lösningar som utgår från kundens behov och verksamhet och ser nöjda kunder som en bra affär. Oavsett om du behöver en ultraljudstvätt, spoltvätt, tvättvätska eller en helt skräddarsydd lösning så finns vi här för dig.

Vår bakgrund

Vico grundades i Stockholm av kemisten Wolfgang Tiedemann. Vi har försett våra kunder med ultraljudstvätt samt kringutrustning under en lång tid och levererat produkter till en mängd olika branscher och aktörer, alla med olika krav på hur just deras tvätt ska fungera. Därför jobbar vi hårt för att hela tiden utveckla effektiva, säkra och innovativa tvättlösningar som överträffar våra kunders förväntningar.

Vår miljöpolicy

Vico skall påverka miljön i ringa omfattning. Vi skall klara kraven i lagar och förordningar och arbeta för att ständigt minska vår miljöpåverkan. Våra produkter skall vara skonsamma för miljö och människor under användningstiden och efteråt. Vi engagerar och väljer miljömedvetna leverantörer och entreprenörer.

Vi som arbetar inom Vico skall vara medvetna om miljöarbetets betydelse lokalt och globalt och arbetar på ständiga förbättringar.

Hur vi jobbar

Vico erbjuder ett komplett sortiment av rengöringsprodukter för verkstads- och tillverkningsindustri. Vår ambition är att produkterna ska vara av hög kvalitet samt skonsamma för miljön.

Förutom att tvättvätskan ska vara kvalitativ och miljövänlig rekommenderar vi alltid våra kunder en process där rengöringsvätskan filtreras och återanvänds ett flertal gånger innan den skickas till destruktion. Detta leder även till stor kostnadsbesparing för kunden.